https://www.facebook.com/20531316728/posts/10154009990506729/

Június volt...

"Az utak, melyeken jártál vele, a hidak, melyeken áthaladva egy pillanatra megálltál vele, s a zúgó vizet nézted a mélyben vagy a felhők rongyfátylaival borított holdat, a fák, melyeknek lombja arcát súrolta, mikor szemébe néz tél, a rózsák, melyeknek illatát beszívta egyszer a Szigeten, mind e nyomok, tanújelek, bűnjelek megmaradtak a világban, s bizonyítják, hogy csakugyan szeretted. De aztán, egy napon, elveszett ez a szerelem. Hol veszett el, melyik úton, melyik hídon, a mélybe hullt, a zúgó vízbe vagy az égbe szállott, a holdas éjbe vagy elvegyült a rózsák illatával, s azért olyan terhes és sűrű most ez az illat, júniusban?... Nem tudok felelni. Csak járok az utakon és a hidakon, lehajtott fejjel, s tűnődöm és emlékezem. "

Márai Sándor

(Részlet, A gyertyák csonkig égnek c. könyvből)

Kép: Annart Könyv

(A kép felhasználása engedélyköteles)

(2022.07.01)

,,A rózsa ígérete"

A legenda szerint Aphroditének, a szerelem görög istennőjének köszönhetően lett a vörös rózsa a szerelem az erotika és a szenvedély szimbóluma, aki Rodosz szigetén (a sziget neve görögül rózsát jelent) éppen szerelméhez, Adoniszhoz sietett, mikor belelépett egy fehér rózsába. A rózsa megsértette a bőrét, vérétől pedig vörössé váltak a rózsa szirmai.

 

(2021. 09. 13.)

Anyák napjára szeretettel...

(2021. 06. 01.)  


Kellemes Húsvétot kívánunk!

Kép: Húsvéti kiállitás 2019

Helyszín: Annart Virágszalon Budapest

A kiállitás a 2019-es Belvárosi Művészeti Napok programsorozat része volt

(2021. 04. 03.)


Boldog új évet kívánunk Mindenkinek!


Kiállítás (2019): A Bauhaus 100 motívumai a virágkötészetben.

Helyszín: Annart Virágszalon Budapest

A kiállítás a Belvárosi Művészeti Napok programsorozat része volt.

(2020. 12. 30.)

Őszi alkony 

,,A kompozíció részleteit, valamint a tervezést, az előkészületet, a kialakítást illetően rendkívül kidolgozott, hosszú időt es nagy elkötelezettséget igénylő munka, mely szakmai közönség számára, virágkötészeti bemutatóra készült." 

(Részlet az Annart könyvből) 


(2020. 10. 22)

Szívbéli vallomás

A szívformára alakított, romantikus hangulatú rózsacsokor igényes úriemberek forró, szerelmi vallomása. Uraknak ajánlható, akiknek az individum, a lelki és szellemi szabadság magától értetődő: képesek kifejezni önmagukat, érzéseiket, hódolatukat. Tisztelettel viseltetnek nőtársaik, a természet, a szerelem és a lelki szabadság iránt.

(Részlet az Annart könyvből)

(2020. 10. 19.)